Védekezés a kriptovírusok ellen

kasperksy-internet-security-2016A kriptovírusok (ransomware) terjedése egyre lendületesebb: naponta jelennek meg új variánsok egyre kifinomultabb képességekkel, ezért érdemes nagyobb figyelmet szentelni a védekezésnek és a megelőzésnek.

A kriptovírusok jelentős százaléka továbbra is csak felhasználói segédlettel tud fertőzni, ezért fontos körültekintően kezelni az ismeretlen forrásból származó emaileket, egyéb fájlokat, és felelősséggel szörfölni a weben.

A védelmi szoftverek gyártói is igyekeznek mindent megtenni a felhasználók védelmében, de sokan közülük csak későn ismerték fel az új fajta fenyegetés jelentőségét, így vagy nem rendelkeznek még ilyen jellegű védelemmel, vagy csak korlátozottan, a már ismert kártevők ellen képesek védelmet nyújtani. Mivel minden nap új variánsok látnak napvilágot, ez a védelem nem elég!

A Kaspersky már a kezdetektől felkészítette az otthoni felhasználású és a vállalati termékeit a zsaroló kártevők megállítására, így az egyik legátfogóbb védelmet biztosítja! Ennek érdekében számos komponens képes megakadályozni a fertőzést a hálózaton, a levelezésben és a számítógépen is. A gyártó védelme képes kiszűrni az eddig ismeretlen kártevőket is a veszélyesnek ítélt programok emulálásával, viselkedéselemzéssel és a felhasználó fájljainak felügyeletével. Gyanús fájlműveletek esetén biztonsági mentést készít az adatokról, így ha a vírus le is tudja kódolni azokat, a védelem automatikusan visszaállítja a korábbi állapotot.

A Kaspersky következő termékei rendelkeznek kriptovírusok elleni védelemmel: