Gyakran Ismételt Kérdések

Otthonvédelem & vírusvédelem

Az internetes vandalizmus, a cél nélküli, gyakran vírusokkal eredményezett károkozás egyre nagyobb arányú, de nem marad el mögötte a szervezett bűnözés sem, aminek akár személy szerint Ön is a célpontja lehet. Az általános vírusvédelmet elsősorban a cél nélküli, éppen ezért teljesen váratlan és kiszámíthatatlan támadások ellen fejlesztik, míg az úgynevezett prémium szolgáltatások teljes körű védelmet biztosítanak, s hatékonyak a célzott, például az adatszerzésre irányuló betörésekkel szemben is.
Ha Ön arra lenne figyelmes, hogy valaki követi az utcán, vagy kikapnák a kezéből a táskáját, amiben személyes iratai, igazolványai, pénze van, esetleg arra menne haza, hogy otthonát felforgatták, először is bejelentést tenne a rendőrségen, remélve, hogy időben elcsípik a tettest. Ezután átgondolná és átszervezné az Önmaga és otthona védelmét, hogy többé ne legyen ilyen kiszolgáltatott helyzetben. Ha nem fordít kellő figyelmet számítógépe védelmére, akkor hasonló veszélyeknek teszi ki magát. Gondoljon bele, hogy ügyeinek hány százalékát végzi interneten keresztül, hogy mekkora mennyiségben tárol személyes adatokat (számlaszámok, kódok, címek, telefonszámok stb.), illetve hányféle privát jellegű fájl van az adattárolóján (akár csak egy magánjellegű kép), amely illetéktelen kezekbe kerülve zsarolhatóvá tenné Önt. Napjainkban az otthonvédelem fogalomköréhez a vírusvédelem is szervesen hozzákapcsolódik.

Miért fizessek egy antivírus programért, amikor ingyen is megkaphatom?

Ez egy abszolút jogos kérdés, ezért igyekszünk korrekt választ adni rá. A piacon elérhetőek egészen jó ingyenes antivírus programok, de mindegyiknek van valamilyen szépséghibája. Alapvető tény, hogy egy szolgáltatónak csak úgy éri meg állnia a fejlesztés, a reklámozás, a fenntartás stb. költségeit, ha remélheti, hogy ez megtérül, és még profitot is termel. A legtöbb, fizetős antivírus programot ajánló cég piacra dob ingyenes (általában csökkentett kapacitású) verziót is. Ennek egyrészt nyilvánvaló reklámértéke van, másrészt kiválóan alkalmas arra, hogy a rendszeres vírusjelzéseken keresztül felhívják a figyelmet a számítógépet folyamatosan bombázó támadásokra is.
Ebben az esetben a szépséghiba a funkciók redukálásában, illetve a használhatósági időben rejlik. Az ingyenes antivírus programok legtöbbje egy-két alapvető funkciót lát csupán el, mindössze alapvető vírusvédelmet biztosít. A differenciát nagyjából az üveges beltéri ajtó, és a 16 ponton záródó biztonsági ajtó különbségével tudnánk szemléltetni. Ráadásul ezek csupán bemutató jelleggel, néhány napig garantálják a szolgáltatás teljes kihasználhatóságát (trial verzió).
Az ingyenes szolgáltatások mellé nem jár terméktámogatás sem, vagyis probléma esetén a felhasználó teljesen magára marad, míg a fizetős antivírus programok esetén támaszkodhat a szolgáltatójára.
A legfontosabb szempont, hogy Önnek mire van szüksége. Fel kell mérnie, hogy mire használja a számítógépét, hogy milyen típusú adatokat tárol rajta. Amennyiben hivatalos ügyeit (pl. banki ügyintézés) nem interneten keresztül végzi, illetve számítógépén nem tárol fontos adatokat, melyek akár Ön, a családtagjai, vagy a cége ellen fordíthatók, akkor elegendő lehet egy ingyenes program is. Azonban a biztonságával nem érdemes kockát vetnie, vagyis ha úgy ítéli meg, hogy egy váratlan vírustámadás komoly zűrzavart okozhatna, akkor a minőségi vírusvédelem költsége nem kidobott pénz, és minden egyes nyugalomban töltött nappal megtérül.

Egyszerű vásárlás

  • Keresse meg az Ön számára szükséges vírusirtót, tegye a Kosárba, és már mehet is a Pénztárhoz.
  • A Pénztárnál adja meg a szükséges számlázási és esetleges szállítási adatokat.
  • A Rendelés leadása után automatikus visszaigazoló e-mail kerül kiküldésre a megadott címre, mely tartalmazza az Ön által megadott adatokat és a részletes rendelést.
  • Kollégáink a megrendelés folyamatáról a továbbiakban e-mail-ben vagy telefonon értesítik Önt.

0 Ft postaköltség*

A virusstop.hu oldalon nem “dobozos” szoftvereket értékesítünk, hanem licenc kulcsokat, így nincs csomagolási és postaköltség, tehát gyorsabban, és olcsóbban juthat hozzá teljes értékű számítógépet vagy akár az okostelefonokat védő programokhoz!

A licenckulcsot és a vásárlásról kiállított számlát pdf formátumban, e-mail csatolmányként küldjük el.

Abban az esetben, ha a vásárlásról kiállított számlát szeretné postai úton is megkapni, az aktuális postai díjszabásoknak megfelelően ajánlott levélküldemény utáni postai díjat számolunk fel!

Magyar nyelvű támogatás

A honlapunkon megvásárolható vírusvédelmi licenc kulcsokhoz magyar nyelvű szoftvereket biztosítunk. A kizárólag angol nyelvű programokat külön jelöljük! – Akármelyiket is válassza, előfizetése idejére magyar nyelvű terméktámogatást biztosítunk telefonon, illetve e-mail-en, munkanapokon 10:00-15:00 óra között.

Kedvezményes frissítés

Amennyiben már ügyfelünk, úgy vírusvédelmét kedvezményesen frissítheti (amennyiben az Ön által használt termékből létezik frissítés), még felhasználószám változtatással is!
Ez esetben megrendelésekor meg kell adnia korábbi licenckulcsát, mellyel igazolni tudja jogosultságát a frissítési kedvezményre!

Általános tudnivalók

A virusstop.hu online üzletben elektronikus úton a www.virusstop.hu webcímen tud vásárolni.

A Webáruházban található termékek az üzletünkben (Computer Pont, 3525 Miskolc, Tizeshonvéd u. 21/B) személyesen is megvásárolhatók ugyanazon az áron, mint ahogy az a Webáruházban feltüntetésre kerül, kivéve, ha külön nincs jelölve, hogy az akciós ár csak internetes megrendelésre vonatkozik!

Amennyiben a terméknél a [Kosár] felirat jelenik meg, úgy az azonnal megrendelhető, melynek teljesítése maximum 10 munkanap alatt történik.

A Webáruházba való vásárláshoz nincs előzetes regisztrációra szükség. A szállítási és számlázási adatok megadásakor és a megrendelés leadásakor kerül sor az automatikus regisztrációra. A rendelések teljesítésére az itt közölt feltételek érvényesek.

A Webáruházban feltüntetett árak érvényes fogyasztói bruttó árak, melyek tartalmazzák az áfát is! Amennyiben azonban technikai hiba miatt téves ár jelenik meg az áruházban, az áru elküldése előtt egyeztetés végett telefonon (vagy e-mail-ben) megkeressük Önt. Az ilyen megrendeléseket nem tekintjük érvényesnek.

Adatvédelem

Tájékoztatjuk vásárlóinkat, hogy megrendeléseik vagy egyéb technikai eszköz útján megadott személyes adataik cégünk nyilvántartásába kerülnek. Ezeket az adatokat kizárólag piackutató és ajánlattevői tevékenységhez használjuk fel, harmadik félnek nem adjuk át.
A személyes adatok nyilvántartásba vétele és kezelése a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvény, valamint a Kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX. Törvény alapján történik.
A Vásárlói adatok a szállítás és kézbesítés idejére átadásra kerülnek a szállító cégeknek (Posta, Futárszolgálat). Adatait írásos vagy e-mailben történő kérésre bemutatjuk, módosítjuk vagy töröljük (kivételt képeznek azok a számla adatok (a számlák tőpéldányai), melyeknek megőrzésére a Számviteli Törvény Kötelez).

Szavatosság

Garanciát a mindenkor érvényes jogszabályok szerint biztosítjuk.

Cseregarancia:

Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban és a 49/2003. (VII.30.) GKM rendeletben foglaltak az irányadóak.

Elállás joga

A Vevő nem jogosult elállási jogát gyakorolni, mivel a virusstop.hu-n olyan árut vásárol, amely a Vevő személyéhez kötött, illetve amelyet a Vevő utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő!

Az elállási jog gyakorlásáról a 17/1999. Kormányrendelet ad átfogó útmutatást.

Átvételi, szállítási információk

A megrendelés leadásakor kérhet személyes fizetést és átvételt üzletünkben.

Bankkártyás fizetés payu.hu rendszerén keresztül

Elfogadom, hogy a Computer Pont Informatikai Kft. (3525 Miskolc, Tizeshonvéd u. 21/B.) által a www.virusstop.hu oldal felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim átadásra kerüljenek a PayU Hungary Kft. (1074 Budapest, Rákóczi út 70-72.), mint adatkezelő részére. A továbbított adatok köre: felhasználónév, vezetéknév, keresztnév, ország, telefonszám, e-mail cím.

Az adattovábbítás célja: a felhasználók részére történő ügyfélszolgálati segítségnyújtás, a Tranzakciók visszaigazolása és a felhasználók védelme érdekében végzett fraud-monitoring.

Bisnode AAA minősítés

A Bisnode 1908 óta, nemzetközi szinten vizsgálja a cégek megbízhatóságát, stabilitását és hitelképességét. Legmagasabb, tripla A minősítését a magyarországi cégeknek eddig csupán 0,63 %-a kaphatta meg, s ebbe mi is beletartozunk.


Üzemeltető: Computer Pont Informatikai Kft.
Címe: 3525 Miskolc, Tizeshonvéd u. 21/B.
Telefon: +36 (46) 507-810
E-mail: info@computerpont.hu
Cégjegyzékszám: Cg. 05-06-006857
Nyilvántartásba vette: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság mint Cégbíróság
Adószáma: 21316269-2-05
Képviselő: Hollósi Ferenc